Mary And Max (2009)


Stop motion tekniğiyle yapılmış ve yapımı uzun sürmüştür. Ama emeklerinin sonucunda muazzam güzel bir film ortaya çıkmıştır. Adam Elliot imzası taşıyan film yine Adam Elliot'un başından geçtiği bir olaydan esinlenilerek yapılmıştır.

Film Hakkında;
Tür: Animasyon / Komedi / Dram
Yönetmen: Adam Elliot
Senaryo: Adam Elliot
Yapım: 2009, Avustralya , 80 dk.
Seslendirenler: Toni Collette (Mary Daisy Dinkle) , Eric Bana (Damien) , Barry Humphries , Bethany Whitmore (Genç Mary) , Philip Seymour Hoffman (Max Jerry Horovitz)

Filme Bakış;
Mary ve Max öncelikle çok iyi işlenmiş bir konu akışına, duygusallığa, toplumsal eleştiriye, insan ilişkilerine, güldürüye, efektlere, diyaloglara sahip. Kısaca benim gözümde her şeyiyle harika bir film.
 

Mary Avustralya'da yaşayan ve ailesiyle ilişkileri kötü olan bir çocuktur. Arkadaşı yoktur ve ilginç zevkleri vardır. Max ise Amerika'da yaşayan obez, arkadaşı olmayan bir adamdır. Mary bir gün aklına takılan soruları sormak için bir telefon defterinden bir adres bulur ve ona aklına takılan soruları sormaya başlar. Bu kişi Max'dir ve böylece hikaye başlar.

 
Yazıştıkça, birbirilerini sevmeye ve birbirilerinin arkadaşı olmaya başlarlar. Aralarında olan bazı sorunlardan dolayı bazen yazışmaları kesilir ve birbirilerinden haberdar olmazlar. Ama birbirilerini daima özlerler. Sonuçta aralarında vağrolan bu bağ onları her defasında barıştırır ve birbirleriyle haberleşmelerine yardımcı olur. Mary sayesinde Max özünü sorgular ve yüzleşir. Mary'de Max sayesinde hayata daha sıkı bağlanır ve güzel şeyler yapar. "Love yourself first" yani önce kendini sev adeta filmin kilit cümlesidir. Çok sıcak bir hikaye, çok etkileyici çekimler, çok güzel işlenmiş bir film. 



Film Fragmanı;

.

Yorumlar